• Mészáros Balázs

Mini angol gólyatábor a refiben! 2020

Frissítve: 2020. aug 6.


„Tanítónénik, ti nem is tudjátok, hogy nekem milyen jó ez a gólyatábor!

Szeretem a tábort, legszívesebben mindig itt lennék!

Remélem, az iskola is ilyen lesz!

Nagyon várom már, hogy elkezdjük a sulit is!

Sok szeretettel: Martin”

Egy táborozó üzenete arról a hétről, amikor a Bán Zsigmondban beindultak az angol nyári táborok. Elsőként július 20. és 24. között a legkisebbek táboroztak a Mini Angol Gólyatáborban. Ők a leendő elsős két tanítási nyelvű osztály tagjai voltak. Mindenki eljött a naponta reggel 8-tól délután 4-ig tartott foglalkozásokra. A táborvezető Bathó Bernadett angol szakos tanárnő volt, aki jól kidolgozott, alapos tematikára építve szervezte az ötletes, érdekes, szórakoztató játékokat, feladatokat a gyerkőcöknek.


Egy hét alatt rengeteg mindenre jutott idő: Megtanultuk az angol tábori indulót körtánc formájában, a színek, a számok, az állatok, a játékok, a zöldségek, gyümölcsök, ételek neveit angolul. Minden nap volt ének, -tánc- és testnevelés óra.


A tábor legfőbb célja a tanulás mellett az ismerkedés volt. A más óvodákból érkezett gyerekek meglepően gyorsan és könnyen barátkoztak össze egymással, barátságok szövődtek. A hangulat minden napon remek volt, a kicsik fesztelenül, szorongás nélkül játszottak, szórakoztak és észre sem vették, hogy a játékos feladatokon keresztül mennyi mindent tanultak. A tanárnő csak angol nyelven beszélt hozzájuk, a tolmácsolásban 2 volt diákunk: Fazekas Lilla és Bodó Brigitta segédkezett. A feladatmegoldásokat 6 csoportban végezték a kicsik nagy-nagy lelkesedéssel. A munkát segítette még Pap Henrietta pedagógiai asszisztens és Szőkéné Szövetes Etelka tanító néni, az osztály leendő osztályfőnöke.


Az utolsó napon sűrű volt a program: az iskola tankertjét is meglátogatták a táborlakók, megkóstolták a gyümölcsöket, zöldségeket és közben tanulták az angol nevüket. Délelőtt ellátogattak a Flamingó Cukrászdába egy jó kis fagyizásra, az úton pedig a tábori indulót énekelték a járókelők nagy-nagy tetszésére.


Délután fél 4-kor megérkeztek a szülők, nagymamák és megnézték a gyerekek összefoglaló előadását mindarról, amit a héten tanultak. A tábor zárásaként mindenki oklevelet és ajándékot (pólót, édességet) kapott. A szülők és a gyerekek arcáról egyaránt öröm tükröződött. Nehéz volt a búcsú, de élményekkel gazdagon tértek haza abban a tudatban, hogy nemsokára találkozunk!

245 megtekintés0 hozzászólás
logo1x1.jpg