• Mészáros Balázs

Felsős angoltábor! 2020

A felsős angoltábort július 27-31 között rendeztük meg.

A tábor szervezését és vezetését Hantos Flóra SZTE BTK angol – magyar tanár szakos hallgatóval végeztük el. Flóra március vége óta van kapcsolatban iskolánkkal, eleinte a hangjával segített az angolórák eredményesebbé tételével a távoktatás idején.

Alapos előkészítő munkát végeztünk, és sikerült tartalmas programokat összeállítanunk. Minden reggel zenés bemelegítéssel kezdtünk. A mozgásos és az elméleti feladatok jól kiegészítették egymást. Az elméleti feladatokat is vidám, játékos formában végeztük.

Első napon ismertettük a meghirdetett rajzpályázat eredményeit.


Kedden angol nyelvű Tesco kirándulást szerveztünk, a gyerekek kis csoportokban feladatlapot töltöttek ki és az önkiszolgáló pénztárnál angolul fizettek, az iskolába visszaérve csoportokban tabletek segítségével összehasonlították a magyar és az angol Tesco árait.


Szerdán délután Skype beszélgetést folytattunk iskolánk leendő nyelvi lektorával, Jenniferrel.

Csütörtökön az iskolarendőr koordinálásával közlekedésbiztonsági napot tartottunk.

A pénteki nap egyik fénypontja a tornateremben egy ’Just Dance’ gyakorlat volt.


A tanulók hétközben a tematika szerint megismerkedhettek az ír, a skót és az angol néptánc alapjaival, illetve csütörtökön a TIC –TOC Challenge volt a sláger. A tanulók nagyon élvezték a sorversenyeket, a BINGO játékot és a Jelly Beans kóstoló versenyt is.


A hét során lehetőség volt arra is, hogy tipikus angol élelmiszereket (angol narancs- és citromlekvár, mogyoróvaj, skót keksz) is megkóstoltassunk a gyerekekkel.


Szeretnénk köszönetünket kifejezni az iskola vezetésének, mert minden megtervezett programunk lebonyolítását lehetővé tette a gyerekek nagy örömére.


Tiszafüred, 2020. augusztus 11.

Hantos Flóra, Szabó Imre

85 megtekintés0 hozzászólás
logo1x1.jpg