• Mészáros Balázs

Elkezdődött az új tanév a Bán Zsigmondban! 2019

2019. szeptember elsején délelőtt 10 órakor tanévnyitó ünnepélyre hívogattak a harangok a Bán Zsigmond Református Általános Iskolában.


Az iskola udvarán sorakoztak fel az osztályok és Szabó Konrád Sándor Nagytiszteletű Úr, Ozsvát János Intézményvezető úr, valamint a  presbitérium tagjainak vezetésével vonultak át a református templomba, ami színültig megtelt a gyerekek hozzátartozóival és a gyülekezet tagjaival.Nagytiszteletű úr igehirdetésében megszólította a pedagógusokat és a szülőket, mint vezetőket, akik felelnek a rájuk bízott gyermekekért. Hangsúlyozta a felelősséget a gyermekek nevelésében, ami nem elképzelhető az Istenbe vetett hit nélkül. Haza, család egységét hangsúlyozta.


Istennek hála, 45 elsős kisgyermek tett fogadalmat, mint a Bán Zsigmond Református Általános Iskola új diákjai. Hagyományosan az 5. osztályosok kötötték nyakukba a kendőt, a tanító nénik pedig egy-egy szál fehér rózsával kedveskedtek a legifjabb iskolásoknak. Ezután a Nőszövetség ajándékát, egy-egy babzsákot kaptak ajándékba a kis elsősök, aminek nagy hasznát veszik majd a testnevelés órákon.


Ozsváth János igazgató út tanévnyitó beszédében először a nyár folyamán elvégzett munkálatokról beszélt, majd ismertette az intézmény új törekvéseit, célkitűzéseit. Beszélt az idén beinduló nívó csoportos oktatásról, ami lehetővé teszi, hogy minden gyermek a maga tempójában a lehető legjobb módon tudjon haladni a tananyag elsajátításában, legyen sikerélménye minden tanulónak abban, amit csinál. Ezután bemutatta Mario Williams lektort, aki 25 éves és Észak-Dakotából, az Amerikai Egyesült Államokból érkezett iskolánkba. Mario bemutatkozása hatalmas siker volt, tapsvihar követte a mikrofonba bemondott néhány mondatos bemutatkozását. Mario a nívócsoportos angol oktatásban és az óvodánkban fog aktívan tevékenykedni, anyanyelven beszélő angolt hallhatnak diákjaink, ami, reméljük, fejleszti a nyelvtanulást és a nyelvvizsgák megszerzését. Igazgató úr beszélt iskolánk terveiről is, a kéttannyelvű oktatás bevezetéséről a 2020/21-es tanévben.


A tanévnyitó ünnepély a Szózat eléneklésével zárult. Bízunk benne, hogy ez a tanév gyümölcsöző lesz, tudjuk folytatni jógyakorlatainkat, hagyományainkat és a tavalyi évhez hasonló szép, remek eredményekkel büszkélkedhetünk Isten dicsőségére!

10 megtekintés0 hozzászólás
logo1x1.jpg