• Mészáros Balázs

Alsós angol tábor! 2020

Augusztus 3-tól 7-ig került megrendezésre idén nyáron immár a harmadik angoltáborunk, ezúttal az alsó osztályos gyermekeknek. 29 kis diákunk vett részt a reggel 8-tól délután 4-ig tartó foglalkozásokon.

Bathó Bernadett táborvezető ezúttal is színes programokkal, játékokkal, sok zenével, tánccal és mozgással várta az érdeklődő tanulókat, Bánfi Anikó segítő angol tanárral, Pap Henrietta pedagógus asszisztenssel és két öregdiákunkkal: Fazekas Lillával és Kis Károllyal.

A tábor témája és indulója a közkedvelt Kisherceg című regényből vett kedves részletre alapult. A gyerekek mind rókák voltak, akiket a Kisherceg megszelídített, így igaz barátokká váltak osztálytól és évfolyamtól függetlenül.

Öt csoportot alakítottunk (The Gingers, the Foxies, the Rusties, the Hunters, the Swipers) és a csoportok között versenyeket is szerveztünk. Táborvezető angol tanárunk ismét csak angolul beszélt a gyermekekhez, akiknek szerdától már nem kellett fordítani semmit sem, megértették mi a feladat.

Témáink: a testrészek, vad és házi állatok, színek, számok, gyümölcsök és zöldségek, ételek, kinti és benti játékok és a szolgáltatások voltak. Sok játékos és mozgásos feladatban vehettek részt a táborozók: Csapatban versengtek a fitness labdán, minden nap más táncos koreográfiát tanultak, népszerű zenékre tornáztak, angol nyelvű társasjátékokkal játszottak, napról napra nőtt a szókincsük és a hallás utáni értésük. Csütörtökön a Főnix TV forgatott a táborban és a gyerekek a Korona Cukrászdában fagyiztak, az úton a „Fox is on the way”, azaz” A róka úton van” kezdetű tábori indulót énekelték a járókelők nagy örömére.

Pénteken nyílt napot tartottunk, ez volt a tábor csúcspontja, mindenki számot adhatott kreativitásáról. Szolgáltatás témakörben ugyanis csapatonként kellett kitalálniuk, hogy mivel szeretnék meglepni a hozzájuk érkező vendégeket. Már reggeltől hatalmas munka vette kezdetét: a gyerekek plakátokat, feliratokat gyártottak, díszítettek és átrendezték a tornatermet. A Gingers csapat ékszerkészítésbe fogott: álomszép színes nyakláncokat és karpereceket készítettek a vendégeiknek. A Swipers csapat szépségszalont nyitott, ahol igen bő kínálatot nyújtottak: volt manikűr, sminkelés, fodrászat, hát- és kézmasszázs.

Rengeteg vendégük volt.

Anikó néni csapata arcot festett, kínálatukban szerepelt többek között: Hello Kitty, Minnie egér, unikornis, róka, pillangó…A Foxes csapat másodikos fiúkból állt, ők Karcsi vezetésével tetováltak és különböző aranyos figurákat rajzoltak a vendégek karjaira. Heni néni csapata „Game cormer-t”, azaz Játéksarkot nyitott. Aki leült közéjük, garantáltan jól szórakozott: társasjátékok, rulett, kártyajátékok várták őket, Szuper hangulatban lett vége ennek a tábornak is.

170 megtekintés0 hozzászólás
logo1x1.jpg